Claes - THE PICTURE LAB - Professioneel fotolabo

FINE ART PRINTS – GICLEE PRINTS

“Giclée is a neologism for the process of making fine art photo prints from a digital source using ink-jet printing. The name was originally applied to fine art prints created on “IRIS” printers, a large format, high resolution prepress proofing inkjet printer adapted for fine art printing in the late 1980’s.
Today, the word “Giclée” has come to be associated with any type of high quality ink-jet printing including processes that use fade-resistant, archival inks and substrates, often used in Galleries and Fine Art printlabs to denote such prints”.
(Wikipedia)
Fotoafdruk op fine art bariet papier van gescand glasnegatief © Louis Claes
Fotoafdruk op fine art bariet papier van gescand glasnegatief © Louis Claes

Fotowerken Frans Claes (later Claes The Picture Lab) lanceerde in 1995 als eerste in België Giclée prints op een IRIS printer.

Vandaag print Claes – THE PICTURE LAB Fine Art Giclée op een hoge resolutie, groot formaat Canon iPF printer met 12 lichtvaste pigmentinkten op zuurvrij fine art papier. Het volledige kleurenspectrum wordt met een ongeëvenaarde precisie gereproduceerd zowel in kleur als in zwart/wit wat een unicum is voor het ink-jet printprocédé. Het resultaat is een digitale fotoafdruk met ongekende scherpte, kleurdiepte en detail in de donkere en lichte zones met de “look and feel” van aquarelpapier, analoog barietpapier of canvas schildersdoek.

De gebruikte printers, inkten en media zijn niet de enige elementen die garant staan voor een optimaal printresultaat. De expertise op het vlak van printparameters, kleurbeheer, beeldmanipulatie en retouche zijn mede bepalend voor een perfecte weergave van uw creaties.

Giclée of fine art printing is het procedé dat momenteel het dichtst een origineel Artwork benadert. Het is intussen wereldwijd de nieuwe standaard in de kunstwereld voor fotografen, gallerijen en musea, mede omwille van een lichtvastheid van minstens 100 jaar.

LIMITED EDITIONS

Het ingebouwde kleurkalibratiesysteem garandeert een constante afdrukkwaliteit van de digitale data.

Full-edition printing zoals bij de lithografie is niet langer noodzakelijk.

Uw Artworks kunnen nu ook “just in time”, per stuk of in kleine oplage geproduceerd worden, met een aanzienlijke kostenbesparing. Het initiële kostenpakket van de lithografie behoort tot het verleden.

WE ONLY PRINT WHAT YOU NEED!

FINE ART GICLÉE PRINTMATERIALEN

Zuurvrij papier zonder optische witmakers • 100% katoen • ca. 300gr/m2 • Archiveringskwaliteit met een lichtvastheid van minstens 100 jaar

• Bariet papier

Alternatief voor het analoge Baryta fotopapier • satijnglans
Ideaal voor zwart wit fotografie en reproducties van oude foto’s en documenten.

Digitale opname afgedrukt op Bariet papier
Digitale opname afgedrukt op Bariet papier
afdruk op etspapier © Anne De Graaf
afdruk op etspapier © Anne De Graaf

• Ets papier

Mat, flueelzacht etspapier. Geeft briljante kleuren en diepe zwart-wit tonen. Uiterst geschikt voor kleurrijke fotografische reproducties en Artworks met veel detail.

• Aquarelpapier

Mat kunstpapier met structuur. Geeft een natuurechte kleurweergave en heeft de look en feel van het traditionele aquarelpapier.

repro schilderij op aquarelpapier met structuur
repro schilderij op aquarelpapier met structuur
Fine Art Canvas print
Fine Art Canvas print

• Fine Art Canvas

Matte schildersdoek, zuurvrij en lichtvast met kunstvernis bescherming. Kan opgespannen worden op een houten spieraam zoals olieverfschilderijen.

Claes - THE PICTURE LAB  •  Argentiniëlaan 49  •  B-2030 Antwerpen

Tel.: +32 3 541 16 36  •  Mail sales@picturelab.be